top of page

Anunt Granturi Iulie

Anunt – 15.07.2023


Echipa de robotica RoSophia#21455 continua sa inspire si sa finanteze educatie de tip STEAM (stiinta, tehnologie, inginerie, arta si matematica) lansand primul apel de granturi numit ,,CreSTEM impreuna’’.

Prin acest program echipa noastra isi propune sa aduca mai aproape tehnica si tehnologia de elevii scolilor galatene prin infiintarea de cluburi de robotica, ca activitate de educație non-formală. Aceasta actiune presupune constientizarea participantilor din grupurile tinta cu privire la folosirea tehnicii, tehnologiei și a echipamentelor IOT în dezvoltarea comunitatilor, în rezolvarea problematicilor ce impacteaza viața oamenilor.

Astfel, programul se adreseaza scolilor din judetul Galati care sunt invitate sa depuna proiecte pentru cele 2 masuri disponibile:


1.      Masura CreSTEM 1: Donatie kituri de robotica ciclul primar/gimnaziu/liceu

2.      Masura CreSTEM 2: Imprumuturi kituri de robotica ciclul primar/gimnaziu/liceu.


Pentru apelul nr. 1 vor fi desemnate castigatoare un numar de 3 institutii scolare.

Pentru apelul nr. 2 vor fi desemnate castigatoare un numar de 7 institutii scolare.


Aplicantii sunt invitati sa aplice prin completarea si transmiterea formularului nu mai tarziu de 31.07.2023.


Criterii de eligibilitate:

·        Scoala este de acord sa participe in programul de formare a cadrelor didactice pentru desfasurarea activitatilor de robotica educationala cu un numar de min 5 profesori participanti;

·        Scoala este de acord sa desemneze cel putin un profesor/mentor voluntar din cadrul institutiei care sa organizeze clubul de robotica a scolii si sa desfasoare activitati de robotica educationala cu elevii;

·        Scoala este de acord sa permita membrilor echipei noastre sa participe la activitatile clubului de robotica nou infiintate si sa mentoreze echipele de robotica ale institutiei;

·        Scoala este de acord ca membrii clubului de robotica elevi si profesori sa participe in competitiile de profil.


In cadrul acestor apeluri o atentie deosebita va fi acordata scolilor din mediu rural.


Selectarea scolilor va fi realizata de urmatoarea comisie de selectie:


-        Corina SOFRONE- Presedinte FLAG Galati;

-        Natalia BUDESCU – Presedinte GLOBAL PROJECT;

-        Maria Isabela MIRON – Director Centrul Judetean de Excelenta Galati;

-        Bogdan LEPADATU – director FUNDATIA AUTONOM;

-        Alexandru Danut DUMINICA – Leader RoSophia#21455;


Nevoia de a avea acces in viata noastra la tehnica si tehnologie reiese din costientizarea realitatii ca lumea se schimba în timpul vietii noastre din punctul de vedere al cerintelo si oportunitatilor. Tehnologia si aplictiile sale, cu precadere in domeniu roboticii, vor intra pe o panta ascendenta, iar schimbarea va fi tot mai accelerata in urmatorul deceniu. Sistemele de educatie formala si non-formala sunt astazi mai mult ca oricand puse in fata unor provocari sa pregateasca copii si tinerii pentru un viitor profesional pe care astazi doar il intrevad. Andreas Schleicher, omul care se afla in spatele testelor PISA, recunoscute la nivel mondial, spunea intr-un interviu recent ca viitorul va fi despre a „imbina inteligenta artificiala a computerelor cu abilitatile cognitive, sociale, emotionale ale oamenilor si cu valorile lor”.


Sa ne pregatim impreuna pentru asta!


Echipa RoSophia#21455

bottom of page