top of page

Anunt Granturi Iunie

Anunt – 01.06.2023


Echipa de robotica RoSophia#21455 continua sa inspire si sa contribuie la promovarea educatiei de tip STEAM (stiinta, tehnologie, inginerie, arta si matematica prin acordarea de suport gratuit pentru scrierea si implementarea de proiecte de tip STEAM pentru diverse axe de finantare.

 

STEAM Support Hub

 

Prin acest program echipa noastra isi propune sa ridice capacitatea organizationala a scolilor, liceelor, ONG-urilor care doresc sa implementeze in comunitate proiecte de tip STEAM.

Echipa noastra organizeaza in perioada august - decembrie 2023, sesiuni de informare privind obtinerea de fonduri nerambursabile precum si sesiuni de lucru de scriere si implementare proiecte. In cadrul acestora, membrii echipei noastre vor scrie impreuna cu reprezentantii organizatiilor, proiecte comunitare pe care le vor depune la autoritatile contractante, in termenul prevazut de apelurile vizate.

In cadrul acestui program, echipa RoSophia#21455 va invita in cadrul sesiunilor de lucru consultanti voluntari care vor evalua calitatea proiectele dezvoltate in sesiunile de lucru si vor acorda calificative si vor prezenta punctele lor de vedere pentru imbunatatirea acestora:

  • Foarte bun – proiectul se poate depune;

  • In dezvoltare – proiectul trebuie imbunatatit in conformitate cu punctele de vedere ale specialistilor.


Dupa depunerea proiectelor, in eventualitatea castigarii finantarilor, membrii echipei RoSophia#21455 sustin organizatiile in implementarea proiectelor prin participarea efectiva la organizarea si sustinerea activitatilor precum si la intocmirea rapoartelor finale pentru prezentarea la finantator.


Daca organizatia dvs. doreste sa participe la programul nostru va rugam sa va inscrieti prin completarea si transmiterea formularului nu mai tarziu de 15.06.2023.


Organizatii/institutii eligibile:


Programul se adreseaza scolilor, liceelor, altor institutii de invatamant, precum si ONG-urilor care doresc sa implementeze in comunitatea lor proiecte de tip STEAM.


Scrierea si implementarea proiectelor va fi supervizata de urmatoarea comisie din cadrul echipei:

  • Elena Ecaterina CHECHERITA – Presedinte Asociatia Galatzi 2020;

  • Natalia BUDESCU – Presedinte Global Project;

  • Alexandru Danut DUMINICA – Leader RoSophia#21455;

  • Adrian Catalin DUMINICA – Head Dep. Mecanic RoSophia#21455.


Nevoia de a avea acces in viata noastra la tehnica si tehnologie reiese din costientizarea realitatii ca lumea se schimba în timpul vietii noastre din punctul de vedere al cerintelo si oportunitatilor. Tehnologia si aplictiile sale, cu precadere in domeniu roboticii, vor intra pe o panta ascendenta, iar schimbarea va fi tot mai accelerata in urmatorul deceniu. Sistemele de educatie formala si non-formala sunt astazi mai mult ca oricand puse in fata unor provocari sa pregateasca copii si tinerii pentru un viitor profesional pe care astazi doar il intrevad. Andreas Schleicher, omul care se afla in spatele testelor PISA, recunoscute la nivel mondial, spunea intr-un interviu recent ca viitorul va fi despre a „imbina inteligenta artificiala a computerelor cu abilitatile cognitive, sociale, emotionale ale oamenilor si cu valorile lor”.


Sa ne pregatim impreuna pentru asta!

 

Echipa RoSophia#21455

bottom of page